dissabte, 21 de juny del 2008

AUTOAVALUACIÓ

Després d'haver acabat aquest segon quadrimestre i primer de Magisteri Infantil (oé!!!) me parat a pensar com ha anat el curs. La veritat és que he gaudit molt en totes les assignatures, però tant el comunicació com en informàtica penso que m'han ajudat molt, no només a aprendre coses tècniques (com fer un blog, per exemple...), sinó també perquè he vist que de cara a l'endemà tindré altres recursos per poder portar-los en pràctica a l'escola. M'ha agradat molt aquesta assignatura, i considero que Josep Maria ha fet possible que sigués molt dinàmica i amena... Gràcies Profe... i bones vacances!!!!

divendres, 13 de juny del 2008

divendres, 30 de maig del 2008

Sessió 13


Avui Josep Maria ens ha començat a explicar el sistema operatiu de linux. Després hem creat un enllaç amb una activitat de jclic. Podeu veure-ho al peu de pàgina... Que vagi bé!

divendres, 23 de maig del 2008

Sessió 12

Avui hem començat mirant una sèrie d'aplicacions didàctiques de la telefonia IP, com SKYPE (permet trucades de PC a PC de forma gratuita i de PC a telèfon amb prepagament), VOIP BUSTER ( permet trucades de PC a PC i de PC a telèfon fixe d'una llista de països de forma gratuita) i VOIP STUNT ( permet trucades de PC a PC i de PC a telèfon fixe d'una llista d'altres països de forma gratuita ).... Què guay!
Després hem visitat una pàgina de recursos per a Educació Especial. (Hem vist un taller de creació de materials curs 25 juny 2008; Facil 2.4, on es poden fer fitxes de vocabulari, cartes, dominos...)Presentació de l'Aplicació Fàcil.( cal disposar de Acces 97 , ja que no sempre funciona amb versions posteriors). A més a més hem entrat en la pàgina de zona clic per veure les diferents activitats que ens ofereix. Finalment hem vist el programa de "memories on tv"(Muntages multimèdia per a TV).



dissabte, 17 de maig del 2008

divendres, 16 de maig del 2008

Sessió 11

Avui he intentat fer servir una altra vegada el programa de Flash Slideshow Maker Professional (2)En la sessió d'avui hem vist el power point (Mòbils i PDA's) que varem començar l'últim dia. Josep Maria ens ha explicat les coses que pot fer un mòbil, nova via de comunicació per compartir sentiments, emocions i pensaments. Aquestes funcions són: mitjà de comunicació personal (trucades i videoconferències; SMS creant "llenguatge propi") , multimèdia (so, fotografia, vídeo i TV), internet (serveis de xat, recerce informació, e-mail), jocs en línia i locals, música (melodies, mp3, mp4), compra electrònica (logos, jocs, concursos...). Un exemple d'utilitat a l'escola és que un nen sord o mut pot comunicar-se amb la resta de gent (amb els seus pares...) mitjançant missatgeria o missatges sms, sense tenir necessitat de veure'ls en aquell moment.

Hem estat parlant dels aspectes que cal tenir en compte per fer servir el mòbil (edat-temps, necessitat o cosum, continguts no desitjables, quota vs. pagament, música, serveis i funcions, dependència ).

Un altre punt que cal tenir en compte és que a l'hora de fer servir les noves tecnologies a classe amb els infants, com per exemple internet, cal revisar abans on volem arribar i comprovar que les pàgines estiguin adients als infants. Després hem estat parlant dels videojocs, per exemple del "grand theft auto San Andreas", de Play Station 2. Josep Maria ens ha explicat diferents signes o informació que mostren els creadors de video jocs (pot crear situacions de pànic, que surten paraulotes, l'edat, situacions que poden crear marginació, violents,... d'entre d'altres). No obstant això, cal di que els videojocs poden generar situacions educatives (desenvolupament d'habilitats, transmissió de continguts i valors, estimulació de la creativitat, resolució de problemes, alfabetització digital), i situacions de risc (adicció, exclusió social, insensibilització, consumisme, trucs drecera, imitació de models no desitjables...). Important!!!!!: "les nostres accions determinaran el caràcter d'aquestes situacions".
A l'hora de parlar de televisió, cal tenir en compte els següents elements: espai, temps, actituds i valors (permissives, autoritàries, dialogants, esgotament), i comunicació.
Finalment ens hem afegit un sudoku al nostre blog i ens hem ficat a la pàgina de "animoto.com" i ens hem creat un video amb imatges....què guay!
Provaré de fer un altre video...je,je...



divendres, 9 de maig del 2008

Sessió 10


Avui hem començat veure una presentació de diapositives/vinyetes amb el programa de macromedia Flash Player 7. Una de les diapositives que m'han agradat ha sigut una on sortia un avi amb el seu nebot. El nen li deia: "¡Guau! es como un sms pero con todas las letras, ¿Cómo se llama?", i l'avi li respon: "libro, chaval, libro". L'altra ha sigut on surten dos infants. Un li explica a l'altre allò que l'han regalat els pares...i l'altre li explica que els seus pares li han donat molts petons. Després hem vist un power point sobre la navegació i coreu electrònic. En aquest power point ha hagut un dels punts que m'han agradat, com la página de censura de webs, per poder protegir als infants. Després hem treballat amb el programa de Flash Slideshow Maker...Què guay!

divendres, 25 d’abril del 2008

Sessió 9

Avui Josep Maria ens ha explicat com crear un calendari o planning en el nostre compte de gmail. També hem aprés a introduir o penjar un power point en el nostre bloc. Al final d'aquesta sessió hem treballat amb el programa de Kid Pix.

Presentació de competències TIC del professorat

divendres, 18 d’abril del 2008

Sessió 8

Avui en primer lloc hem fet un repàs dels nostres blogs. Després Josep Maria ens ha mostrat un video de la web 2.0. Una vegada haver acabat aquest video hem insertat el power point de la "web 2.0 y sus aplicaciones didácticas". Finalment hem entrat a la pàgina web de "http://www.voki.com/", i hem fet el nostre voki, introduint-lo després al nostre blog. Molt bé!

divendres, 11 d’abril del 2008

Sessió 7

Picassa
Avui hem estat treballant amb el programa de picasa. Hem enllançat un grup de fotos al nostre blog. M'ha agradat m0lt!

dissabte, 5 d’abril del 2008

Sessió 6

Informàtica Educativa. 4/04/08

A
vui hem anat a veure l'exposició d'expodidàctica a Barcelona. M'ha agradat molt. Hem anat visitant els diferents expositors que hi havien, com l'interwrite (on hem vist l'explicació de la pissarra interactiva electrònica), el museu de joguets i autòmats de Verdú a Lleida, l'ONCE, el divertimàgic, l'editorial baula, "tot circ", l'educa thyssen, "museu de la ciència i de la tècnica de Catalunya", "milan" (on hem pintat, fent un gravat), i finalment hem anat al "xtec.ràdio", on més tard hem gravat en directe un conte. Allà ens estaven esperant els nostres professors de comunicació audiovisual i informàtica educativa. El nostre professor d'informàtica, Josep Maria Silva, ens ha explicat el sistema operatiu "linkat".
La veritat és que hem passat una estona gaudint, mentre que gravavem en directe cada grup el seu conte. El meu grup hem preparat "el peix irisat". Ha estat molt bé, tot i que no hem pogut deixar de banda els nervis pel fet d'estar gravant en directe. Ha estat molt bé! M'agrada aquest recurs per a dur-lo a terme en una escola... Molt bé!

EXPODIDÀCTICA 2008

dissabte, 29 de març del 2008

Sessió 4 i 5

Informàtica Educativa. 28/03/08

Avui hem començat insertant la nostra adreça del blog en un document cooperatiu, fent servir el google.com/docs perquè el professor pugui accedir als nostres blogs, i perquè es pugui compartir documents amb altres companys. Després hem anat a youtube i teachertube per poder insertar un video al nostre bolg... Qué guay!









Informàtica Educativa. 14/03/08

Avui hem visitat diferents portals educatius (gencat, xtec, edu365.cat) que podem ser un bon recurs per l'educació infantil, tant per a l'aula, com per les famílies. Després hem escollit cinc activitats de l'edu365 i les hem explicat, vinculant-les al nostre blog.




També Josep Maria ens ha ensenyat un programa de Karaoke (Van Basco karaoke Player) i un altre per produir el nostre propi karaoke (Win Karaoke Creator).



dissabte, 8 de març del 2008

Sessió 3

Informàtica Educativa. 7/03/08

Avui Josep Maria ens ha començat explicant els treballs que hem de realitzar per aquesta assignatura durant el segon quatrimestre. Ens ha mostrat alguns exemples de treballs de cursos anteriors... M'ha sorprés el treball de les Tic del CEIP Jacint Verdaguer, on disposen de molts recursos tecnológics, com 30 portàtils personals per aula als cursos de cicle superior, primer i segon d'ESO. Penso que si s'aprofiten molt, es pot treure bon profit. Després Josep ens ha mostrat diversos recursos de material educatiu multimèdia (pissarra interactiva). I, finalment, em començat a crear un nou bloc per comunicació audiovisual i educació. Continuo pensant que amb aquesta assignatura aprendrem molts recursos per poder fer-los servir en un futur,...i en un present. MOLT BÉ!

divendres, 29 de febrer del 2008

Sessió 1 i 2

Informàtica educativa. 22/02/08

Avui hem començat aquesta assignatura. Hem omplert un document d’identificació per què el nostre professor, Josep Maria Silva, pogués tenir un idea del nivell de coneixements informàtics que en tenim. Una vegada acabat, li hem enviat aquest al seu correu electrònic. Finalment, Josep Maria ens ha presentat un document sobre la societat de la informació. M’ha cridat l’atenció els nombrosos canvis que s’estan aconseguint en l’educació, introduint i aprofitant les noves tecnologies.



Informàtica educativa. 29/02/08

Avui en primer lloc ens hem obert un compte en gmail. Després hem vist un vídeo sobre les noves tecnologies. Hem reflexionat sobre aquest, i he arribat a la conclusió de que si en un centre s’actualitzen les tecnologies i es porta la mateixa metodologia d’abans, no es

podran veure els avantatges d’aquests canvis. No obstant això, si anem canviant la metodologia adaptant-la a les tecnologies de les quals disposa el centre, es podrà anar a millor, anirem endavant. Més tard hem començat a crear la pàgina principal del nostre bloc, tot creant els enllaços principals a aquest. M’ha agradat molt... penso que aprendrem molt!!